Tång i plural

Tång är ordet.

Plural för tång är tänger, tängerna, tängers och tängernas.

Vad är plural för tång?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet tång. Plural av tång är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet tång.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet tång. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet tång har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder tång?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av tång så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/tång

Du kan också söka efter tång direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=tång

Mer information om ordet tång:

Ordet tång består allt som allt av 4 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 4 bokstäverna är 3, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1. Vi har i vår databas även 1 synonymer inlagda.

Synonymer till tång:

Tång har dessa synonymer: kniptång

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet tång, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på tång?

Följande ord rimmar med tång: fång, gång, hång, lång, sång, vång, fjång, igång, prång, spång, stång, svång, trång, tvång, vrång.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 65 ord som på något sätt liknar ordet tång Här kommer de tio första: atlantångare, avisoleringstång, avstängd, avstängning, avvägningsstång, backstegstangent, biljettång, döbattang, dörrstängare och dragstång.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord