Prång i plural

Prång är ordet.

Plural för prång är prång, prången, prångs och prångens.

Vad är plural för prång?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet prång. Plural av prång är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet prång.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet prång. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet prång har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder prång?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av prång så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/prång

Du kan också söka efter prång direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=prång

Mer information om ordet prång:

Ordet prång består allt som allt av 5 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 5 bokstäverna är 4, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1.

Vad rimmar på prång?

Följande ord rimmar med prång: fång, gång, hång, lång, sång, tång, vång, fjång, igång, spång, stång, svång, trång, tvång, vrång.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 19 ord som på något sätt liknar ordet prång Här kommer de tio första: bergsprängare, bergsprängning, försprång, gallsprängd, gråsprängd, jättesprång, källarprång, språng, sprängämne och sprängande.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord