Trång i plural

Trång är ordet.

Plural för trång är trånga.

Vad är plural för trång?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet trång. Plural av trång är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet trång.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet trång. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet trång har vi i vår databas 1 plural.

Vad betyder trång?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av trång så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/trång

Du kan också söka efter trång direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=trång

Mer information om ordet trång:

Ordet trång består allt som allt av 5 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 5 bokstäverna är 4, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1. Vi har i vår databas även 5 synonymer inlagda.

Synonymer till trång:

Trång har dessa synonymer: smal, snäv, tajt, åtsittande, åtsmitande

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet trång, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på trång?

Följande ord rimmar med trång: fång, gång, hång, lång, sång, tång, vång, fjång, igång, prång, spång, stång, svång, tvång, vrång.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 34 ord som på något sätt liknar ordet trång Här kommer de tio första: ansträngande, ansträngning, åttasträngad, bortträngning, elvasträngad, ensträngad, femsträngad, förträngning, fyrsträngad och intrång.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord