Tvång i plural

Tvång är ordet.

Plural för tvång är tvång, tvången, tvångs och tvångens.

Vad är plural för tvång?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet tvång. Plural av tvång är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet tvång.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet tvång. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet tvång har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder tvång?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av tvång så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/tvång

Du kan också söka efter tvång direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=tvång

Mer information om ordet tvång:

Ordet tvång består allt som allt av 5 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 5 bokstäverna är 4, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1.

Vad rimmar på tvång?

Följande ord rimmar med tvång: fång, gång, hång, lång, sång, tång, vång, fjång, igång, prång, spång, stång, svång, trång, vrång.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 8 ord som på något sätt liknar ordet tvång: dragtvång, tvånglande, tvångsäktenskap, tvångsgifte, tvångsmässig, tvångssteriliserande, tvångssterilisering och tvångstanke.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord