Svång i plural

Svång är ordet.

Plural för svång är svånga.

Vad är plural för svång?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet svång. Plural av svång är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet svång.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet svång. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet svång har vi i vår databas 1 plural.

Vad betyder svång?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av svång så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/svång

Du kan också söka efter svång direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=svång

Mer information om ordet svång:

Ordet svång består allt som allt av 5 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 5 bokstäverna är 4, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1.

Vad rimmar på svång?

Följande ord rimmar med svång: fång, gång, hång, lång, sång, tång, vång, fjång, igång, prång, spång, stång, trång, tvång, vrång.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 9 ord som på något sätt liknar ordet svång: borrsväng, sväng, svängande, svängdörr, svängning, svängningstal, svängningstid, svångrem och temperatursvängning.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord