Lång i plural

Lång är ordet.

Plural för lång är långa.

Vad är plural för lång?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet lång. Plural av lång är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet lång.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet lång. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet lång har vi i vår databas 1 plural.

Vad betyder lång?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av lång så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/lång

Du kan också söka efter lång direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=lång

Mer information om ordet lång:

Ordet lång består allt som allt av 4 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 4 bokstäverna är 3, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1. Vi har i vår databas även 1 synonymer inlagda.

Synonymer till lång:

Lång har dessa synonymer: reslig

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet lång, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på lång?

Följande ord rimmar med lång: fång, gång, hång, sång, tång, vång, fjång, igång, prång, spång, stång, svång, trång, tvång, vrång.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 140 ord som på något sätt liknar ordet lång Här kommer de tio första: ampallang, anklang, årslång, avlång, båglängd, baklängeskonstruktion, bjällerklang, boomslang, Borlängebo och centimeterlång.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord