Avstängning i plural

Avstängning är ordet.

Plural för avstängning är avstängningar, avstängningarna, avstängningars och avstängningarnas.

Vad är plural för avstängning?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet avstängning. Plural av avstängning är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet avstängning.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet avstängning. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet avstängning har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder avstängning?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av avstängning så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/avstängning

Du kan också söka efter avstängning direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=avstängning

Mer information om ordet avstängning:

Ordet avstängning består allt som allt av 11 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 11 bokstäverna är 8, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 3. Vi har i vår databas även 1 synonymer inlagda.

Synonymer till avstängning:

Avstängning har dessa synonymer: reglering

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet avstängning, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på avstängning?

Följande ord rimmar med avstängning: ding, king, ring, ting, aning, bling, kring, pling, sting, sving, thing, tjing, tving, amning, beting.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord