Ring i plural

Ring är ordet.

Plural för ring är ringar, ringarna, ringars och ringarnas.

Vad är plural för ring?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet ring. Plural av ring är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet ring.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet ring. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet ring har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder ring?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av ring så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/ring

Du kan också söka efter ring direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=ring

Mer information om ordet ring:

Ordet ring består allt som allt av 4 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 4 bokstäverna är 3, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1. Vi har i vår databas även 3 synonymer inlagda.

Synonymer till ring:

Ring har dessa synonymer: cirkel, fingersmycke, rundel

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet ring, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på ring?

Följande ord rimmar med ring: ding, king, ting, aning, bling, kring, pling, sting, sving, thing, tjing, tving, amning, beting, boning.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 712 ord som på något sätt liknar ordet ring Här kommer de tio första: 10-öring, 25-öring, 50-öring, abbreviering, abdikering, abstrahering, accentuering, acklimatisering, ackommodering och ackreditering.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord