Mede i plural

Mede är ordet.

Plural för mede är medar, medarna, medars och medarnas.

Vad är plural för mede?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet mede. Plural av mede är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet mede.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet mede. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet mede har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder mede?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av mede så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/mede

Du kan också söka efter mede direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=mede

Mer information om ordet mede:

Ordet mede består allt som allt av 4 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 4 bokstäverna är 2, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 2.

Vad rimmar på mede?

Följande ord rimmar med mede: de, ide, ode, Adde, ande, jade, jude, lide, mode, rede, udde, vide, Vide, öde, bonde.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 85 ord som på något sätt liknar ordet mede Här kommer de tio första: aritmetiskt medelvärde, årsmedeltemperatur, b-stridsmedel, bedövningsmedel, bekämpningsmedel, betalningsmedel, bindemedel, botemedel, c-stridsmedel och desinfektionsmedel.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord