Botemedel i plural

Botemedel är ordet.

Plural för botemedel är botemedel, botemedlen, botemedels och botemedlens.

Vad är plural för botemedel?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet botemedel. Plural av botemedel är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet botemedel.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet botemedel. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet botemedel har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder botemedel?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av botemedel så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/botemedel

Du kan också söka efter botemedel direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=botemedel

Mer information om ordet botemedel:

Ordet botemedel består allt som allt av 9 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 9 bokstäverna är 5, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 4. Vi har i vår databas även 2 synonymer inlagda.

Synonymer till botemedel:

Botemedel har dessa synonymer: kur, medicin

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet botemedel, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på botemedel?

Följande ord rimmar med botemedel: el, del, fel, gel, hel, Hel, kel, sel, tel, Abel, adel, apel, avel, axel, Axel.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord