Apel i plural

Apel är ordet.

Plural för apel är aplar, aplarna, aplars och aplarnas.

Vad är plural för apel?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet apel. Plural av apel är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet apel.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet apel. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet apel har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder apel?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av apel så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/apel

Du kan också söka efter apel direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=apel

Mer information om ordet apel:

Ordet apel består allt som allt av 4 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 4 bokstäverna är 2, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 2. Vi har i vår databas även 1 synonymer inlagda.

Synonymer till apel:

Apel har dessa synonymer: äpple

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet apel, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på apel?

Följande ord rimmar med apel: el, del, fel, gel, hel, Hel, kel, sel, tel, Abel, adel, avel, axel, Axel, Boel.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 30 ord som på något sätt liknar ordet apel Här kommer de tio första: apelgrå, apelsin, apelsindryck, apelsinglass, apelsinjuice, apelsinkärna, apelsinklyfta, apelsinkräm, apelsinmarmelad och apelsinsaft.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord