Fel i plural

Fel är ordet.

Plural för fel är fel.

Vad är plural för fel?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet fel. Plural av fel är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet fel.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet fel. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet fel har vi i vår databas 1 plural.

Vad betyder fel?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av fel så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/fel

Du kan också söka efter fel direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=fel

Mer information om ordet fel:

Ordet fel består allt som allt av 3 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 3 bokstäverna är 2, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1. Vi har i vår databas även 6 synonymer inlagda.

Synonymer till fel:

Fel har dessa synonymer: felaktigt, inkorrekt, mankemang, misstag, oriktig, orätt

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet fel, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på fel?

Följande ord rimmar med fel: el, del, gel, hel, Hel, kel, sel, tel, Abel, adel, apel, avel, axel, Axel, Boel.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 78 ord som på något sätt liknar ordet fel Här kommer de tio första: buffel, duffel, duffelkappa, eldgaffel, fabrikationsfel, falafel, fela, felaktig, felaktighet och felande.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord