Axel i plural

Axel är ordet.

Plural för axel är axlar, axlarna, axlars och axlarnas.

Vad är plural för axel?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet axel. Plural av axel är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet axel.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet axel. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet axel har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder axel?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av axel så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/axel

Du kan också söka efter axel direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=axel

Mer information om ordet axel:

Ordet axel består allt som allt av 4 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 4 bokstäverna är 2, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 2.

Vad rimmar på axel?

Följande ord rimmar med axel: el, del, fel, gel, hel, Hel, kel, sel, tel, Abel, adel, apel, avel, Axel, Boel.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 41 ord som på något sätt liknar ordet axel Här kommer de tio första: ackommodationsväxel, axeldistans, axelklaff, axelmuskel, axelremsväska, axelryckning, axelsöm, axeltryck, axelvadd och axelväska.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord