Gel i plural

Gel är ordet.

Plural för gel är gel, gelen, gels och gelens.

Vad är plural för gel?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet gel. Plural av gel är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet gel.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet gel. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet gel har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder gel?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av gel så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/gel

Du kan också söka efter gel direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=gel

Mer information om ordet gel:

Ordet gel består allt som allt av 3 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 3 bokstäverna är 2, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1.

Vad rimmar på gel?

Följande ord rimmar med gel: el, del, fel, hel, Hel, kel, sel, tel, Abel, adel, apel, avel, axel, Axel, Boel.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 289 ord som på något sätt liknar ordet gel Här kommer de tio första: akterspegel, alfågel, angel, ängel, angelägen, angelägenhet, anklagelse, ärkeängel, backspegel och badrumsspegel.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord