Angelägen i plural

Angelägen är ordet.

Plural för angelägen är angelägna.

Vad är plural för angelägen?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet angelägen. Plural av angelägen är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet angelägen.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet angelägen. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet angelägen har vi i vår databas 1 plural.

Vad betyder angelägen?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av angelägen så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/angelägen

Du kan också söka efter angelägen direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=angelägen

Mer information om ordet angelägen:

Ordet angelägen består allt som allt av 9 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 9 bokstäverna är 5, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 4. Vi har i vår databas även 2 synonymer inlagda.

Synonymer till angelägen:

Angelägen har dessa synonymer: ivrig, viktig

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet angelägen, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på angelägen?

Följande ord rimmar med angelägen: en, ben, den, gen, hen, len, men, pen, ren, sen, ten, ven, Ven, yen, zen.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 1 ord som på något sätt liknar ordet angelägen: angelägenhet.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord