Sel i plural

Sel är ordet.

Plural för sel är sel, selen, sels och selens.

Vad är plural för sel?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet sel. Plural av sel är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet sel.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet sel. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet sel har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder sel?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av sel så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/sel

Du kan också söka efter sel direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=sel

Mer information om ordet sel:

Ordet sel består allt som allt av 3 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 3 bokstäverna är 2, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1.

Vad rimmar på sel?

Följande ord rimmar med sel: el, del, fel, gel, hel, Hel, kel, tel, Abel, adel, apel, avel, axel, Axel, Boel.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 130 ord som på något sätt liknar ordet sel Här kommer de tio första: arsel, babyutstyrsel, bestseller, betsel, betydelselös, binamnselement, blockflöjtselev, blygdkapsel, cirkuselefant och ciselör.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord