Hel i plural

Hel är ordet.

Plural för hel är hela.

Vad är plural för hel?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet hel. Plural av hel är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet hel.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet hel. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet hel har vi i vår databas 1 plural.

Vad betyder hel?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av hel så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/hel

Du kan också söka efter hel direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=hel

Mer information om ordet hel:

Ordet hel består allt som allt av 3 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 3 bokstäverna är 2, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1. Vi har i vår databas även 12 synonymer inlagda.

Synonymer till hel:

Hel har dessa synonymer: fullkomlig, fullständig, fullständigt, intakt, inte trasig, komplett, obruten, odelad, oskadad, oskadd, total, välbehållen

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet hel, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på hel?

Följande ord rimmar med hel: el, del, fel, gel, Hel, kel, sel, tel, Abel, adel, apel, avel, axel, Axel, Boel.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 77 ord som på något sätt liknar ordet hel Här kommer de tio första: alfahelix, ambulanshelikopter, filhellen, fixarhelg, helakustisk, helande, helår, helårsperson, helbrägda och heldag.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord