Del i plural

Del är ordet.

Plural för del är delar, delarna, delars och delarnas.

Vad är plural för del?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet del. Plural av del är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet del.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet del. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet del har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder del?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av del så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/del

Du kan också söka efter del direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=del

Mer information om ordet del:

Ordet del består allt som allt av 3 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 3 bokstäverna är 2, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1. Vi har i vår databas även 6 synonymer inlagda.

Synonymer till del:

Del har dessa synonymer: andel, bit, fraktion, pusselbit, segment, stycke

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet del, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på del?

Följande ord rimmar med del: el, fel, gel, hel, Hel, kel, sel, tel, Abel, adel, apel, avel, axel, Axel, Boel.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 512 ord som på något sätt liknar ordet del Här kommer de tio första: 20-kronorssedel, ablativändelse, ackusativändelse, ädel, ädelgas, ädelgran, ädellövskog, ädellövträd, ädelmetall och ädelost.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord