Inkorrekt i plural

Inkorrekt är ordet.

Plural för inkorrekt är inkorrekta.

Vad är plural för inkorrekt?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet inkorrekt. Plural av inkorrekt är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet inkorrekt.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet inkorrekt. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet inkorrekt har vi i vår databas 1 plural.

Vad betyder inkorrekt?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av inkorrekt så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/inkorrekt

Du kan också söka efter inkorrekt direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=inkorrekt

Mer information om ordet inkorrekt:

Ordet inkorrekt består allt som allt av 9 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 9 bokstäverna är 6, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 3. Vi har i vår databas även 4 synonymer inlagda.

Synonymer till inkorrekt:

Inkorrekt har dessa synonymer: fel, felaktig, felaktigt, oriktig

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet inkorrekt, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på inkorrekt?

Följande ord rimmar med inkorrekt: sekt, vekt, lekt, blekt, smekt, knekt, stekt, affekt, insekt, ostekt, selekt, objekt, effekt, direkt, defekt.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord