Direkt i plural

Direkt är ordet.

Plural för direkt är direkta.

Vad är plural för direkt?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet direkt. Plural av direkt är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet direkt.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet direkt. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet direkt har vi i vår databas 1 plural.

Vad betyder direkt?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av direkt så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/direkt

Du kan också söka efter direkt direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=direkt

Mer information om ordet direkt:

Ordet direkt består allt som allt av 6 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 6 bokstäverna är 4, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 2. Vi har i vår databas även 8 synonymer inlagda.

Synonymer till direkt:

Direkt har dessa synonymer: bums, genast, live, med detsamma, omedelbar, omedelbart, på rak arm, på sekunden

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet direkt, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på direkt?

Följande ord rimmar med direkt: sekt, vekt, lekt, blekt, smekt, knekt, stekt, affekt, insekt, ostekt, selekt, objekt, effekt, defekt, aspekt.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 18 ord som på något sätt liknar ordet direkt Här kommer de tio första: cirkusdirektör, direktbildskamera, direktflyg, direktion, direktiv, direktor, direktör, direktorat, direktörska och direktris.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord