Aspekt i plural

Aspekt är ordet.

Plural för aspekt är aspekter, aspekterna, aspekters och aspekternas.

Vad är plural för aspekt?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet aspekt. Plural av aspekt är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet aspekt.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet aspekt. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet aspekt har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder aspekt?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av aspekt så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/aspekt

Du kan också söka efter aspekt direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=aspekt

Mer information om ordet aspekt:

Ordet aspekt består allt som allt av 6 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 6 bokstäverna är 4, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 2. Vi har i vår databas även 3 synonymer inlagda.

Synonymer till aspekt:

Aspekt har dessa synonymer: synpunkt, synvinkel, vinkel

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet aspekt, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på aspekt?

Följande ord rimmar med aspekt: sekt, vekt, lekt, blekt, smekt, knekt, stekt, affekt, insekt, ostekt, selekt, objekt, effekt, direkt, defekt.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord