Ostekt i plural

Ostekt är ordet.

Plural för ostekt är ostekta.

Vad är plural för ostekt?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet ostekt. Plural av ostekt är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet ostekt.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet ostekt. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet ostekt har vi i vår databas 1 plural.

Vad betyder ostekt?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av ostekt så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/ostekt

Du kan också söka efter ostekt direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=ostekt

Mer information om ordet ostekt:

Ordet ostekt består allt som allt av 6 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 6 bokstäverna är 4, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 2. Vi har i vår databas även 1 synonymer inlagda.

Synonymer till ostekt:

Ostekt har dessa synonymer:

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet ostekt, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på ostekt?

Följande ord rimmar med ostekt: sekt, vekt, lekt, blekt, smekt, knekt, stekt, affekt, insekt, selekt, objekt, effekt, direkt, defekt, aspekt.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord