Selekt i plural

Selekt är ordet.

Plural för selekt är selekta.

Vad är plural för selekt?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet selekt. Plural av selekt är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet selekt.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet selekt. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet selekt har vi i vår databas 1 plural.

Vad betyder selekt?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av selekt så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/selekt

Du kan också söka efter selekt direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=selekt

Mer information om ordet selekt:

Ordet selekt består allt som allt av 6 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 6 bokstäverna är 4, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 2.

Vad rimmar på selekt?

Följande ord rimmar med selekt: sekt, vekt, lekt, blekt, smekt, knekt, stekt, affekt, insekt, ostekt, objekt, effekt, direkt, defekt, aspekt.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 4 ord som på något sätt liknar ordet selekt: selektion, selektiv, transmissionselektronmikroskop och valenselektron.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord