Apelsin i plural

Apelsin är ordet.

Plural för apelsin är apelsiner, apelsinerna, apelsiners och apelsinernas.

Vad är plural för apelsin?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet apelsin. Plural av apelsin är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet apelsin.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet apelsin. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet apelsin har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder apelsin?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av apelsin så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/apelsin

Du kan också söka efter apelsin direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=apelsin

Mer information om ordet apelsin:

Ordet apelsin består allt som allt av 7 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 7 bokstäverna är 4, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 3.

Vad rimmar på apelsin?

Följande ord rimmar med apelsin: in, din, Din, fin, gin, hin, lin, min, Min, pin, sin, vin, ajin, amin, ayin.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 12 ord som på något sätt liknar ordet apelsin Här kommer de tio första: apelsindryck, apelsinglass, apelsinjuice, apelsinkärna, apelsinklyfta, apelsinkräm, apelsinmarmelad, apelsinsaft, apelsinskal och apelsinsorbet.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord