Fin i plural

Fin är ordet.

Plural för fin är fina.

Vad är plural för fin?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet fin. Plural av fin är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet fin.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet fin. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet fin har vi i vår databas 1 plural.

Vad betyder fin?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av fin så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/fin

Du kan också söka efter fin direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=fin

Mer information om ordet fin:

Ordet fin består allt som allt av 3 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 3 bokstäverna är 2, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1. Vi har i vår databas även 15 synonymer inlagda.

Synonymer till fin:

Fin har dessa synonymer: finsk, förnäm, förtjusande, grann, nobel, nätt, prudentlig, prydlig, snitsig, snygg, stilig, sött, tjusig, vacker, välklädd

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet fin, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på fin?

Följande ord rimmar med fin: in, din, Din, gin, hin, lin, min, Min, pin, sin, vin, ajin, amin, ayin, Elin.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 148 ord som på något sätt liknar ordet fin Här kommer de tio första: affin, affinitet, åttondedelsfinal, åttondelsfinal, befintlig, befintlighet, bergfink, bergfinkshane, bergfinkshona och bofink.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord