Vacker i plural

Vacker är ordet.

Plural för vacker är vackra.

Vad är plural för vacker?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet vacker. Plural av vacker är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet vacker.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet vacker. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet vacker har vi i vår databas 1 plural.

Vad betyder vacker?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av vacker så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/vacker

Du kan också söka efter vacker direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=vacker

Mer information om ordet vacker:

Ordet vacker består allt som allt av 6 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 6 bokstäverna är 4, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 2. Vi har i vår databas även 23 synonymer inlagda.

Synonymer till vacker:

Vacker har dessa synonymer: attraktiv, bedårande, elegant, estetisk, fager, fal, fin, fint, fräsch, förtjusande, grandios, grann, ljuv, ljuvlig, mycket fin, parant, skön, skönhet, snygg, stilig, tilltalande, tjusig, underskön

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet vacker, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på vacker?

Följande ord rimmar med vacker: er, cer, Jer, ler, mer, ner, uer, per, Per, nyer, oxer, aber, azer, boer, eder.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 2 ord som på något sätt liknar ordet vacker: jättevacker och smällvacker.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord