Eger i plural

Eger är ordet.

Plural för eger är eger, egerne, egers och egernes.

Vad är plural för eger?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet eger. Plural av eger är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet eger.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet eger. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet eger har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder eger?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av eger så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/eger

Du kan också söka efter eger direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=eger

Mer information om ordet eger:

Ordet eger består allt som allt av 4 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 4 bokstäverna är 2, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 2.

Vad rimmar på eger?

Följande ord rimmar med eger: er, cer, Jer, ler, mer, ner, Per, per, uer, aber, azer, boer, eder, eker, eter.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 38 ord som på något sätt liknar ordet eger Här kommer de tio första: aggregerad, aluminiumlegering, blåneger, bortaseger, delegerad, delegerade, delegerande, delegering, exilregering och guldlegering.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord