Aber i plural

Aber är ordet.

Plural för aber är aber, abren, abers och abrens.

Vad är plural för aber?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet aber. Plural av aber är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet aber.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet aber. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet aber har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder aber?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av aber så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/aber

Du kan också söka efter aber direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=aber

Mer information om ordet aber:

Ordet aber består allt som allt av 4 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 4 bokstäverna är 2, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 2.

Vad rimmar på aber?

Följande ord rimmar med aber: er, cer, Jer, ler, mer, ner, Per, per, uer, azer, boer, eder, eger, eker, eter.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 9 ord som på något sätt liknar ordet aber: aberration, gråberg, kandelaber, kandelaberkaktus, kandelaberkassia, laber, makaber, narkotikaberoende och tabernakel.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord