Kur i plural

Kur är ordet.

Plural för kur är kurer, kurerna, kurers och kurernas.

Vad är plural för kur?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet kur. Plural av kur är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet kur.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet kur. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet kur har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder kur?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av kur så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/kur

Du kan också söka efter kur direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=kur

Mer information om ordet kur:

Ordet kur består allt som allt av 3 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 3 bokstäverna är 2, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1. Vi har i vår databas även 4 synonymer inlagda.

Synonymer till kur:

Kur har dessa synonymer: behandling, bot, botemedel, bås

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet kur, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på kur?

Följande ord rimmar med kur: ur, bur, dur, fur, Fur, gur, hur, lur, mur, pur, sur, tur, asur, azur, bjur.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 102 ord som på något sätt liknar ordet kur Här kommer de tio första: ackurat, aktiekurs, årskurs, avskuren, badkarskurva, bortskuren, brevkurs, bromskur, busskur och dagskurs.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord