Ackurat i plural

Ackurat är ordet.

Plural för ackurat är ackurata.

Vad är plural för ackurat?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet ackurat. Plural av ackurat är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet ackurat.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet ackurat. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet ackurat har vi i vår databas 1 plural.

Vad betyder ackurat?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av ackurat så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/ackurat

Du kan också söka efter ackurat direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=ackurat

Mer information om ordet ackurat:

Ordet ackurat består allt som allt av 7 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 7 bokstäverna är 4, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 3. Vi har i vår databas även 2 synonymer inlagda.

Synonymer till ackurat:

Ackurat har dessa synonymer: exakt, precis

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet ackurat, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på ackurat?

Följande ord rimmar med ackurat: fat, hat, kat, lat, mat, agat, brat, erat, flat, gnat, heat, khat, olat, prat, stat.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord