Lat i plural

Lat är ordet.

Plural för lat är lata.

Vad är plural för lat?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet lat. Plural av lat är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet lat.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet lat. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet lat har vi i vår databas 1 plural.

Vad betyder lat?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av lat så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/lat

Du kan också söka efter lat direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=lat

Mer information om ordet lat:

Ordet lat består allt som allt av 3 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 3 bokstäverna är 2, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1. Vi har i vår databas även 7 synonymer inlagda.

Synonymer till lat:

Lat har dessa synonymer: indolent, loj, oföretagsam, slapp, slö, slöröv, trög

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet lat, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på lat?

Följande ord rimmar med lat: fat, hat, kat, mat, agat, brat, erat, flat, gnat, heat, khat, olat, prat, stat, tjat.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 420 ord som på något sätt liknar ordet lat Här kommer de tio första: ablation, ablativ, ablativändelse, ablativisk, ackumulation, ackumulativ, ackumulator, adelspalats, åderlåtning och äggisolator.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord