Slapp i plural

Slapp är ordet.

Plural för slapp är slappa.

Vad är plural för slapp?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet slapp. Plural av slapp är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet slapp.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet slapp. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet slapp har vi i vår databas 1 plural.

Vad betyder slapp?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av slapp så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/slapp

Du kan också söka efter slapp direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=slapp

Mer information om ordet slapp:

Ordet slapp består allt som allt av 5 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 5 bokstäverna är 4, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1. Vi har i vår databas även 11 synonymer inlagda.

Synonymer till slapp:

Slapp har dessa synonymer: hängig, kraftlös, lat, loj, lös, mjuk, skinnig, sladdrig, slak, slö, säckig

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet slapp, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på slapp?

Följande ord rimmar med slapp: app, papp, napp, mapp, tapp, rapp, lapp, japp, kapp, ikapp, glapp, klapp, trapp, knapp, etapp.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 16 ord som på något sätt liknar ordet slapp Här kommer de tio första: avgasutsläpp, avslappad, förslappande, hjärnsläpp, insläpp, insläppt, kosläpp, nedsläpp, oljeutsläpp och papperslapp.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord