Olat i plural

Olat är ordet.

Plural för olat är olater, olaterna, olaters och olaternas.

Vad är plural för olat?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet olat. Plural av olat är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet olat.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet olat. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet olat har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder olat?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av olat så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/olat

Du kan också söka efter olat direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=olat

Mer information om ordet olat:

Ordet olat består allt som allt av 4 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 4 bokstäverna är 2, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 2.

Vad rimmar på olat?

Följande ord rimmar med olat: fat, hat, kat, lat, mat, agat, brat, erat, flat, gnat, heat, khat, prat, stat, tjat.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 16 ord som på något sätt liknar ordet olat Här kommer de tio första: äggisolator, chocolate chip cookie, folat, interpolation, isolat, isolation, isolationsfel, isolator, isolatspråk och klagolåt.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord