Bur i plural

Bur är ordet.

Plural för bur är burar, burarna, burars och burarnas.

Vad är plural för bur?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet bur. Plural av bur är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet bur.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet bur. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet bur har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder bur?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av bur så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/bur

Du kan också söka efter bur direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=bur

Mer information om ordet bur:

Ordet bur består allt som allt av 3 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 3 bokstäverna är 2, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1.

Vad rimmar på bur?

Följande ord rimmar med bur: ur, dur, fur, Fur, gur, hur, kur, lur, mur, pur, sur, tur, asur, azur, bjur.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 75 ord som på något sätt liknar ordet bur Här kommer de tio första: aluminiumburk, ansjovisburk, bamburör, brödburk, burbrev, burdus, buren, burgare, burgarställe och burgen.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord