Sur i plural

Sur är ordet.

Plural för sur är sura.

Vad är plural för sur?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet sur. Plural av sur är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet sur.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet sur. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet sur har vi i vår databas 1 plural.

Vad betyder sur?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av sur så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/sur

Du kan också söka efter sur direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=sur

Mer information om ordet sur:

Ordet sur består allt som allt av 3 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 3 bokstäverna är 2, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1. Vi har i vår databas även 16 synonymer inlagda.

Synonymer till sur:

Sur har dessa synonymer: arg, butter, gnällig, gramse, grinig, härsken, lack, misslynt, missnöjd, purken, putt, tjurig, trumpen, tvär, vresig, våt

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet sur, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på sur?

Följande ord rimmar med sur: ur, bur, dur, fur, Fur, gur, hur, kur, lur, mur, pur, tur, asur, azur, bjur.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 61 ord som på något sätt liknar ordet sur Här kommer de tio första: absurd, absurditet, armbandsur, assurans, assuranspolis, assurerande, besksur, censurerande, cesur och citronsur.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord