Våt i plural

Våt är ordet.

Plural för våt är våta.

Vad är plural för våt?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet våt. Plural av våt är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet våt.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet våt. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet våt har vi i vår databas 1 plural.

Vad betyder våt?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av våt så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/våt

Du kan också söka efter våt direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=våt

Mer information om ordet våt:

Ordet våt består allt som allt av 3 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 3 bokstäverna är 2, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1. Vi har i vår databas även 4 synonymer inlagda.

Synonymer till våt:

Våt har dessa synonymer: blöt, blöta, fuktig, sur

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet våt, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på våt?

Följande ord rimmar med våt: åt, båt, fåt, kåt, låt, nåt, såt, flåt, gråt, inåt, plåt, ståt, ubåt, utåt, bakåt.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 262 ord som på något sätt liknar ordet våt Här kommer de tio första: adekvat, adjektivattribut, akvaterrarium, akvatint, akvatisk, andraderivata, andragradsekvation, antiderivata, avatar och badvatten.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord