Flåt i plural

Flåt är ordet.

Plural för flåt är flåter, flåterne, flåters och flåternes.

Vad är plural för flåt?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet flåt. Plural av flåt är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet flåt.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet flåt. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet flåt har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder flåt?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av flåt så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/flåt

Du kan också söka efter flåt direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=flåt

Mer information om ordet flåt:

Ordet flåt består allt som allt av 4 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 4 bokstäverna är 3, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1.

Vad rimmar på flåt?

Följande ord rimmar med flåt: åt, båt, fåt, kåt, låt, nåt, såt, våt, gråt, inåt, plåt, ståt, ubåt, utåt, bakåt.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 23 ord som på något sätt liknar ordet flåt Här kommer de tio första: deflatering, deflation, deflator, deflatorisk, flat, fläta, flata, flätad, flätband och flatbottnad.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord