Kåt i plural

Kåt är ordet.

Plural för kåt är kåta.

Vad är plural för kåt?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet kåt. Plural av kåt är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet kåt.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet kåt. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet kåt har vi i vår databas 1 plural.

Vad betyder kåt?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av kåt så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/kåt

Du kan också söka efter kåt direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=kåt

Mer information om ordet kåt:

Ordet kåt består allt som allt av 3 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 3 bokstäverna är 2, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1.

Vad rimmar på kåt?

Följande ord rimmar med kåt: åt, båt, fåt, låt, nåt, såt, våt, flåt, gråt, inåt, plåt, ståt, ubåt, utåt, bakåt.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 328 ord som på något sätt liknar ordet kåt Här kommer de tio första: A-skatt, abdikation, abekatt, accessionskatalog, advokat, advokatbyrå, advokatorisk, advokatyr, affrikata och åkattraktion.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord