Advokat i plural

Advokat är ordet.

Plural för advokat är advokater, advokaterna, advokaters och advokaternas.

Vad är plural för advokat?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet advokat. Plural av advokat är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet advokat.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet advokat. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet advokat har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder advokat?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av advokat så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/advokat

Du kan också söka efter advokat direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=advokat

Mer information om ordet advokat:

Ordet advokat består allt som allt av 7 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 7 bokstäverna är 4, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 3. Vi har i vår databas även 3 synonymer inlagda.

Synonymer till advokat:

Advokat har dessa synonymer: försvarare, jurist, skurk

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet advokat, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på advokat?

Följande ord rimmar med advokat: fat, hat, kat, lat, mat, agat, brat, erat, flat, gnat, heat, khat, olat, prat, stat.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 6 ord som på något sätt liknar ordet advokat: advokatbyrå, advokatorisk, advokatyr, brännvinsadvokat, försvarsadvokat och kändisadvokat.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord