Kåta i plural

Kåta är ordet.

Plural för kåta är kåtor, kåtorna, kåtors och kåtornas.

Vad är plural för kåta?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet kåta. Plural av kåta är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet kåta.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet kåta. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet kåta har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder kåta?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av kåta så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/kåta

Du kan också söka efter kåta direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=kåta

Mer information om ordet kåta:

Ordet kåta består allt som allt av 4 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 4 bokstäverna är 2, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 2.

Vad rimmar på kåta?

Följande ord rimmar med kåta: ta, eta, sta, yta, akta, anta, arta, Asta, avta, beta, bita, bota, byta, data, etta.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 44 ord som på något sätt liknar ordet kåta Här kommer de tio första: accessionskatalog, affrikata, bambumyrtörnskata, blåskata, flodvågskatastrof, flygkatastrof, isabellatörnskata, katafalk, kataklysm och katakomb.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord