Sta i plural

Sta är ordet.

Plural för sta är städer, städerna, städers och städernas.

Vad är plural för sta?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet sta. Plural av sta är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet sta.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet sta. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet sta har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder sta?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av sta så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/sta

Du kan också söka efter sta direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=sta

Mer information om ordet sta:

Ordet sta består allt som allt av 3 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 3 bokstäverna är 2, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1.

Vad rimmar på sta?

Följande ord rimmar med sta: ta, eta, yta, åta, zeta, tuta, vita, ysta, tita, veta, äta, akta, anta, arta, Asta.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 1278 ord som på något sätt liknar ordet sta Här kommer de tio första: abonnemangsföreställning, adresslista, adventsljusstake, adventsstake, aerostat, aggregationstillstånd, akterstäv, åldersbestämd, alikvotstämma och ålkista.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord