Yta i plural

Yta är ordet.

Plural för yta är ytor, ytorna, ytors och ytornas.

Vad är plural för yta?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet yta. Plural av yta är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet yta.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet yta. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet yta har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder yta?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av yta så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/yta

Du kan också söka efter yta direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=yta

Mer information om ordet yta:

Ordet yta består allt som allt av 3 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 3 bokstäverna är 1, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 2. Vi har i vår databas även 6 synonymer inlagda.

Synonymer till yta:

Yta har dessa synonymer: area, areal, beläggning, område, struktur, utrymme

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet yta, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på yta?

Följande ord rimmar med yta: ta, eta, sta, åta, zeta, tuta, vita, ysta, tita, veta, äta, akta, anta, arta, Asta.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 50 ord som på något sätt liknar ordet yta Här kommer de tio första: absorptionsyta, aluminiumgryta, armbrytare, återfallsförbrytare, avbytare, banbrytande, banbrytare, bytande, ecstasytablett och förbrytare.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord