Jude i plural

Jude är ordet.

Plural för jude är judar, judarna, judars och judarnas.

Vad är plural för jude?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet jude. Plural av jude är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet jude.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet jude. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet jude har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder jude?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av jude så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/jude

Du kan också söka efter jude direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=jude

Mer information om ordet jude:

Ordet jude består allt som allt av 4 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 4 bokstäverna är 2, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 2.

Vad rimmar på jude?

Följande ord rimmar med jude: de, ide, ode, Adde, ande, jade, lide, mede, mode, rede, udde, vide, Vide, öde, bonde.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 13 ord som på något sätt liknar ordet jude Här kommer de tio första: barnförbjuden, bjuden, bortbjuden, förbjuden, inbjuden, judehatare, judespansk, ljuden, objuden och oinbjuden.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord