Vide i plural

Vide är ordet.

Plural för vide är viden, videna, videns och videnas.

Vad är plural för vide?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet vide. Plural av vide är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet vide.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet vide. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet vide har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder vide?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av vide så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/vide

Du kan också söka efter vide direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=vide

Mer information om ordet vide:

Ordet vide består allt som allt av 4 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 4 bokstäverna är 2, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 2.

Vad rimmar på vide?

Följande ord rimmar med vide: de, ide, ode, Adde, ande, jade, jude, lide, mede, mode, rede, udde, Vide, öde, bonde.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 22 ord som på något sätt liknar ordet vide Här kommer de tio första: dividend, dividerad, dividerande, evident, hyrvideo, kassettvideo, likviderad, likviderande, musikvideo och revider.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord