Video i plural

Video är ordet.

Plural för video är videor, videorna, videors och videornas.

Vad är plural för video?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet video. Plural av video är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet video.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet video. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet video har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder video?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av video så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/video

Du kan också söka efter video direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=video

Mer information om ordet video:

Ordet video består allt som allt av 5 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 5 bokstäverna är 2, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 3.

Vad rimmar på video?

Följande ord rimmar med video: rodeo, hyrvideo, Montevideo, musikvideo, kassettvideo.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 10 ord som på något sätt liknar ordet video Här kommer de tio första: hyrvideo, kassettvideo, musikvideo, videobandspelare, videoblogg, videofil, videogram, videogranskning, videokamera och videoklipp.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord