Rede i plural

Rede är ordet.

Plural för rede är reden, redena, redens och redenas.

Vad är plural för rede?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet rede. Plural av rede är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet rede.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet rede. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet rede har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder rede?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av rede så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/rede

Du kan också söka efter rede direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=rede

Mer information om ordet rede:

Ordet rede består allt som allt av 4 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 4 bokstäverna är 2, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 2.

Vad rimmar på rede?

Följande ord rimmar med rede: de, ide, ode, Adde, ande, jade, jude, lide, mede, mode, udde, vide, Vide, öde, bonde.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 9 ord som på något sätt liknar ordet rede: beredelse, förberedelse, föredetta, gredelin, kredensad, predestinerad, rederi, tredelad och tredelning.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord