Anläggning i plural

Anläggning är ordet.

Plural för anläggning är anläggningar, anläggningarna, anläggningars och anläggningarnas.

Vad är plural för anläggning?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet anläggning. Plural av anläggning är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet anläggning.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet anläggning. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet anläggning har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder anläggning?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av anläggning så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/anläggning

Du kan också söka efter anläggning direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=anläggning

Mer information om ordet anläggning:

Ordet anläggning består allt som allt av 10 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 10 bokstäverna är 7, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 3.

Vad rimmar på anläggning?

Följande ord rimmar med anläggning: ding, king, ring, ting, aning, bling, kring, pling, sting, sving, thing, tjing, tving, amning, beting.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 13 ord som på något sätt liknar ordet anläggning Här kommer de tio första: anläggningsbil, anläggningsmaskin, anläggningstillgång, avsaltningsanläggning, badanläggning, bevattningsanläggning, högtalaranläggning, idrottsanläggning, industrianläggning och mikroanläggning.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord