Anläggningsmaskin i plural

Anläggningsmaskin är ordet.

Plural för anläggningsmaskin är anläggningsmaskiner, anläggningsmaskinerna, anläggningsmaskiners och anläggningsmaskinernas.

Vad är plural för anläggningsmaskin?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet anläggningsmaskin. Plural av anläggningsmaskin är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet anläggningsmaskin.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet anläggningsmaskin. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet anläggningsmaskin har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder anläggningsmaskin?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av anläggningsmaskin så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/anläggningsmaskin

Du kan också söka efter anläggningsmaskin direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=anläggningsmaskin

Mer information om ordet anläggningsmaskin:

Ordet anläggningsmaskin består allt som allt av 17 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 17 bokstäverna är 12, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 5.

Vad rimmar på anläggningsmaskin?

Följande ord rimmar med anläggningsmaskin: in, din, Din, fin, gin, hin, lin, min, Min, pin, sin, vin, ajin, amin, ayin.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord