Växtfamilj i plural

Växtfamilj är ordet.

Plural för växtfamilj är växtfamiljer, växtfamiljerna, växtfamiljers och växtfamiljernas.

Vad är plural för växtfamilj?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet växtfamilj. Plural av växtfamilj är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet växtfamilj.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet växtfamilj. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet växtfamilj har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder växtfamilj?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av växtfamilj så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/växtfamilj

Du kan också söka efter växtfamilj direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=växtfamilj

Mer information om ordet växtfamilj:

Ordet växtfamilj består allt som allt av 10 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 10 bokstäverna är 7, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 3.

Vad rimmar på växtfamilj?

Följande ord rimmar med växtfamilj: milj, familj, vanilj, cedilj, mantilj, kadrilj, flottilj, bondfamilj, barnfamilj, underfamilj, kärnfamilj, kungafamilj, adelsfamilj, överfamilj, bonusfamilj.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord