Underfamilj i plural

Underfamilj är ordet.

Plural för underfamilj är underfamiljer, underfamiljerna, underfamiljers och underfamiljernas.

Vad är plural för underfamilj?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet underfamilj. Plural av underfamilj är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet underfamilj.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet underfamilj. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet underfamilj har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder underfamilj?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av underfamilj så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/underfamilj

Du kan också söka efter underfamilj direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=underfamilj

Mer information om ordet underfamilj:

Ordet underfamilj består allt som allt av 11 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 11 bokstäverna är 7, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 4.

Vad rimmar på underfamilj?

Följande ord rimmar med underfamilj: milj, familj, vanilj, cedilj, mantilj, kadrilj, flottilj, bondfamilj, barnfamilj, växtfamilj, kärnfamilj, kungafamilj, adelsfamilj, överfamilj, bonusfamilj.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord